Algebra, Geometry, International Mathematical Olympiads, Math contests, Puzzles, Brainteasers, Number Theory, Combinatorics, Logic, Paradox
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Algebra, Geometry, International Mathematical Olympiads, Math contests, Puzzles, Brainteasers, Number Theory, Combinatorics, Logic, Paradox
Αφαιρούμε κατά μέλη και προκύπτει τελικά y=x ή y^2+(x-1)y +x^2-x+1=0 που είναι αδύνατη. Άρα y=x και τότε χ^3-χ^2-χ=0 δηλαδή (x , y)={(0,0), ((1+ ρίζα 5)/2,(1+ ρίζα 5)/2),((1- ρίζα 5)/2,(1- ρίζα 5)/2)}
ΑπάντησηΔιαγραφή