Όταν o καλλιτέχνης Robert Wechsler βρέθηκε με ένα μεγάλο αριθμό κερμάτων, δεν τα χρησιμοποίησε για να αποπληρώσει κάποιους λογαριασμούς ή για διάφορες αγορές, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι.
Αντί για αυτό, είδε μια πολύ καλή ευκαιρία για να δημιουργήσει τέχνη. Χρησιμοποιώντας τρίμηνα, δεκάρες και πένες, ο Wechsler ανέπτυξε πρόσφατα αυτή τη σειρά πολύπλοκων γεωμετρικών μορφών, την οποία ονόμασε «Χρήματα».
Είτε ηλεκτρονικά είτε δια της φυσικής μας παρουσίας, όλοι χρησιμοποιούμε τα νομίσματα σε καθημερινή βάση. Μέσα από το έργο του, ο Wechsler μας καλεί να δούμε της μεγάλης αξίας μορφές από μέταλλο και χαρτί με μια διαφορετική προοπτική.
Ο Wechsler χρησιμοποιεί όχι μόνο το νόμισμα των ΗΠΑ, αλλά και νομίσματα από μέρη όπως ο Καναδάς, Μπελίζ, και το Χονγκ Κονγκ. Κόβει προσεκτικά τις εγκοπές σε κάθε νόμισμα με το χέρι και τα ενώνει για να δημιουργήσει την συναρπαστική ποικιλία από σχήματα και μοτίβα.
Σε όλες τις μορφές της τέχνης του, ο καλλιτέχνης ανακατασκευάζει τα αντικείμενα και τα σχήματα, σε δημιουργικά σχήματα και δομές και λέει το εξής : «Η δουλειά μου επιδιώκει να αφυπνίσει την ανεξερεύνητη αρετή στα καθημερινά αντικείμενα και σε χώρους, αμφισβητώντας τις τετριμμένες ενώσεις μέσω της προσεκτικής παρέμβασης».
Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης καταπιάνεται με ένα περίεργο και εντυπωσιακό συνάμα είδος τέχνης, το οποίο σίγουρα θα εντυπωσίαζε τον καθένα. Σε όσους άρεσε αυτό που είδαν εδώ μπορούν να ανατρέξουν στη σελίδα του για να δουν πολλά περισσότερα: robertwechsler
Επειδή έχει κάνει πολλά όμορφα με τα νομίσματά του, ετοίμασα μια μικρή παρουσίαση με εικόνες από τη δουλεία του για να τις θαυμάσουμε όλοι ... εμένα πάντως μου θυμίζουν πάρα πολύ μαθηματικά-γεωμετρικά σχήματα και αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα. Περιμένω να ακούσω τις εντυπώσεις σας ...
Πηγές: junk-culture.com - mathcom.gr
Επιμέλεια-Παρουσίαση-Ελεύθερη Μετάφραση: mathgirl - Ρεβέκα Θ.
"Τρίμηνα" ;; :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήMάλλον quarters ,dimes and nickels (or pennies) πρέπει να έλεγε το πρωτότυπο... :-)
Ένα quarter είναι μεν τρίμηνο για χρόνο ,αλλά στα λεφτά μάς ξεγελάς άτιμο γκουγκλ!
Ωραίο άρθρο ,κατά τα λοιπά!