Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

▪ JMBO 2013 - Εντυπώσεις του Σιλουανού Μπραζιτίκου (Deputy leader)

Ήμουν στην ευχάριστη θέση να συνοδεύσω την ομάδα μας και ομολογώ ότι όλοι το ευχαριστηθήκαμε πολύ. Τα θέματα θεωρώ πώς ήταν καταρχάς όμορφα και ήταν η δυσκολότερη από τις δύο εκδοχές που προτάθηκαν από τον jury. Τα θέματα 1ο και 3ο είναι προτάσεις της Σερβίας, το 2ο είναι των Σκοπιανών και το 4ο είναι Βουλγάρικο. Να σταθώ λίγο στο 4ο θέμα, το πιο δύσκολο του διαγωνισμού. Διαβάζοντας κανείς τη λύση νομίζει πώς είναι ένα μέτριας δυσκολίας πρόβλημα, αλλά αυτό που το καθιστά δύσκολο είναι τα τρία ερωτήματα που έχει που ο διαγωνιζόμενος δεν ξέρει εκ των προτέρων σε ποιο πρέπει να βρει αντιπαράδειγμα και σε ποιο όχι. Αυτή είναι η βασική δυσκολία του προβλήματος.
Όσον αφορά τώρα το κομμάτι της διόρθωσης, ομολογώ ότι όλοι οι coordianators ήταν εξαιρετικοί (παλαιοί πρόσφατοι ολυμπιονίκες οι περισσότεροι) ήταν προετοιμασμένοι σε όλα τα θέματα μέχρι της τελευταίας λεπτομέρειας, ήταν συζητήσιμοι και πολύ καλά καταρτισμένοι. Γενικά οι Τούρκοι διοργάνωσαν έναν εξαιρετικό διαγωνισμό σε ένα πολύ προσεγμένο μέρος, με εξαιρετική οργάνωση.
Για τα αποτελέσματα, δεν μπορώ να μην σταθώ στον μικρό Δημήτρη ο οποίος εξέπληξε τους πάντες και έχασε το χρυσό για λίγο!!! Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους πάνω από όλα και για τα αποτελέσματά τους! Να τονίσω ότι ο Φίλιππος έχασε το μετάλλιο για έναν πόντο (είχε 13) και μάλιστα ήταν ο μόνος με αυτό τον βαθμό όπως μπορείτε να δείτε από τα αποτελέσματα. Η ομάδα κατέλαβε μια πολύ καλή θέση στα Βαλκάνια χάνοντας μόνο από τους μετρ του είδους που σιγά σιγά όμως (βλέπε και ΙΜΟ) κλείνει η ψαλίδα. 
Η shortlist δεν δημοσιεύεται τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει του χρόνου στα Σκόπια.
Πηγή: mathematica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου