Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

▪Μαθηματική Επιθεώρηση - Τεύχος 54

Μαθηματική Επιθεώρηση
Τεύχος 54
Ιούλιος-Δεκέμβριος 2000
Ελληνική Μαθηματική Εταιρία
Περιεχόμενα
Παρουσίαση αποτελεσμάτων της έρευνας που έγινε σε μαθητές Β'Λυκείου για να εκτιμηθεί η ικανότητά τους στην επίλυση ανοικτών προβλημάτων.
Κατασκευή ενός ευρετικού αλγόριθμου διαχείρησης των εισαγωγών/εξαγωγών μιας Εθνικής Οικονομίας, με τη χρήση λογιστικής βασισμένης στη Θεωρία Παιγνίων.
Μια ανασκόπηση της σύγχρονης μαθηματικής αρθρογραφίας της Αρμονικής Ανάλυσης, η αρχή της οποίας οφείλεται στο περίφημο θεώρημα διπλής σειράς του Hilbert.
Όγκος και εμβαδό επιφάνειας ν-διάστατης σφαίρας.
Ύπαρξη δυναμικής σταθερότητας ή δυναμικής αστάθειας μέσα σε ένα μοντέλο διμοτομειακής οικονομικής μεγέθυνσης.
Παρουσίαση και μελέτη των μιγαδικών πολλαπλοτήτων.
Μελέτη μέσω συνήθων διαφορικών εξισώσεων συστημάτων αλληλοκαταδιωκομένων εντόμων, στην περίπτωση όπου τα έντομα βρίσκονται στις κορυφές κανονικών πολυγώνων.
Τα Έμπειρα Συστήματα (Expert Systems) αποτελούν τη μεγαλύτερη εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη συγκέντρωση και τη διάδοση της γνώσης.
Προσπάθεια διερεύνησης, μέσα από τις απαντήσεις καθηγητών μαθηματικών, των τρόπων με τους οποίους σχετίζεται ο καθηγητής των μαθηματικών με τους μαθητές τους.
Η "χαοτική"συμπεριφορά της διαφορικής εξίσωσης Duffing.
Εξέταση των αρχών και αξιών του συμμετοχικού πρότυπου διοίκησης στο πλαίσιο των κοινωνικοπολιτικών συγκυριών που αναπτύχθηκαν στις πανεπιστημιακές οργανώσεις των χωρών της Δυτικής Ευρώπης.
Πηγή: hms

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου