Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

▪Τριχοτόμηση οξείας γωνίας

Η τριχοτόμηση μιας οξείας γωνίας ΑΟΒ με την τετραγωνίζουσα του Ιππία (Quadratrix-Hippias).
Δείτε τη διαδικασία στο παρακάτω animation:

1 σχόλιο:

  1. Τριχοτόμηση τυχαίας γωνίας από τον Χαλάτση Γεώργιο Μαθηματικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

    Με την βοήθεια του GeoGebra να σχηματίσετε ένα κύκλο με κέντρο την αρχή των αξόνων και ακτίνα ρ=125 . Σας δίνω και 4 σημεία του κύκλου : Ε=(-117,-44) , Ζ=(117,-44) , Μ=(-75,100) , Ν=(75,100) . Αφού κάνετε το σχήμα, θα παρατηρήσετε, ότι η μικρή βάση ΜΝ του ισοσκελούς τραπεζίου, είναι ίση με τις δύο μη παράλληλες πλευρές ΕΜ,ΝΖ και τότε θα ισχύει ΕΜ=ΜΝ=ΝΖ=150 και ΕΖ=234. Έστω Τ το σημείο τομής του κύκλου με τον αρνητικό ημιάξονα ο΄ψ . Αν τώρα ενώσουμε το σημείο Τ με τα σημεία Ε,Μ,Ν,Ζ, θα παρατηρήσουμε ότι η εγγεγραμμένη γωνία ΕΤΖ τριχοτομείτε, διότι σε ίσες χορδές αντιστοιχούν ίσα τόξα . Η γωνία ΕΤΖ είναι 110,61 μοίρες.

    Το παραπάνω ισοσκελές τραπέζιο, είναι ένα από τα 200 που εμφανίζονται στις 100 τριχοτομήσεις τυχαίων γωνιών που έχω στο βιβλίο μου με τον τίτλο <> των 600 σελίδων και επιτυγχάνονται με την βοήθεια των ΥΠΕΡΒΟΛΩΝ μου, οι οποίες είναι άγνωστες εδώ και 2500 χρόνια .
    Εδώ και 7 χρόνια με γνωρίζουν καλά όλοι οι Μαθηματικοί , του Π.Ι. , της Ε.Μ.Ε. και όλα τα Μαθηματικά Τμήματα της χώρας και κάνουν τα <>
    Ελάτε στις 7 Νοεμβρίου στη Βέροια στο Συνέδριο της Ε.Μ.Ε. , γιατί τότε θα το διασκεδάσουμε για τα καλά.
    Εδώ και ένα χρόνο έχω βγει στη σύνταξη και τώρα μπορώ να διασκεδάσω για τα καλά μαζί τους . Μακάρι στο Συνέδριο να είναι και ο Υ.Π. για να ακούσει όλα αυτά και ακόμα, ότι όλες τις Μαθηματικές μου ανακαλύψεις θα μπορέσουν να τις γράψουν στα Σχολικά Βιβλία τους μετά από 100 χρόνια.

    Τα πράγματα είναι σοβαρά και ας έγραψα εδώ το ΣΧΟΛΙΟ μου.

    Ελατέ να γελάσουμε το Νοέμβριο στη Βέροια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή