Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

GeoGebra: Το βραβευμένο λογισμικό

GeogebraΤο Geogebra αναπτύχθηκε από τον αυστριακό μαθηματικό Markus Hohenwarter για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σαν βοήθημα διδασκαλίας μαθηματικών στα σχολεία. Είναι ένα βραβευμένο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα το οποίο πρόσφατα έτυχε χορηγίας από την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών, την Αυστριακή κυβέρνηση και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ για την περαιτέρω ανάπτυξή του.
Το Geogebra είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει χαρακτηριστικά προγραμμάτων δυναμικής γεωμετρίας (Geometer’s Sketchpad , Cabri, Cinderella, EucliDraw, WinGeom) και προγραμμάτων γραφικών παραστάσεων (Graphmat, WinPlot).
Επίσης,
Δημιουργεί γραφικά σε γλώσσα Postscript.
Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικού φύλλου εργασίας σε μορφή ιστοσελίδας.
Τα γραφικά του μπορούν εξαχθούν σε μορφή εικόνας png.
Οι φίλοι του Geogebra έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη κοινότητα μαθηματικών από όλο τον κόσμο.
Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του προγράμματος στη διεύθυνση, www.geogebra.org, όπου έχετε τις παρακάτω επιλογές εγκατάστασης:
Web Start: Εγκαταστήστε και ξεκινήστε το πρόγραμμα GeoGebra στον υπολογιστή σας. Θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο του προγράμματος στην επιφάνεια εργασίας σας. Πατήστε το για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό χωρίς σύνδεση Internet.
Applet Start: Ανοίγει μια πλήρη λειτουργική εφαρμογή του GeoGebra στον φυλλομετρητή σας. Τίποτα δεν θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.
Εγκαταστάτες χωρίς σύνδεση: Μπορείτε να κάνετε λήψη ενός εγκαταστάτη χωρίς σύνδεση για να δώσετε το πρόγραμμα GeoGebra στους μαθητές οι οποίοι δεν έχουν στο σπίτι τους σύνδεση Internet.
Πηγή: kiosterakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου