Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Ένας γρίφος που οδηγεί σε μια χαμένη μαθηματική πραγματεία

“Ο Γρίφος” είναι ο τίτλος του πρώτου μυθιστορήματος του Γιάννη Μπιμπάκη που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ”. 
Ο Γιάννης Κανακάρης, καθηγητής Μαθηματικών, σ’ ένα επαρχιακό Λύκειο, περνά τη ζωή του ήσυχα, μονότονα μέχρι τη στιγμή που, εντελώς αναπάντεχα, πέφτει στα χέρια του ένα περίεργο κρυπτογράφημα.
Τα πράγματα αλλάζουν καταιγιστικά.
Μελετώντας το Γρίφο βυθίζεται άθελά του σε μια παράξενη ιστορία.
Έρχεται στο φως το ημερολόγιο ενός προγόνου του, που έζησε το 19ο αιώνα και σπούδασε στο Παρίσι παρέα με την πιο τραγική μορφή στην ιστορία των Μαθηματικών, τον Εβαρίστ Γκαλουά, τον πατέρα των μοντέρνων Μαθηματικών.
Μέσα απ' αυτό το ημερολόγιο γίνεται φανερό, ότι ο Γρίφος οδηγεί σε μια σπουδαία χαμένη Μαθηματική Πραγματεία, κρίσιμη για τις έρευνες ενός κρυφού Επιστημονικού Κέντρου, αλλά και σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη.
Ο ήρωας, προσπαθώντας να βρει άκρη, βρίσκεται αντιμέτωπος και παλεύει με πανάρχαιους μύθους και θρύλους, με ολόκληρη τη σύγχρονη Επιστήμη και ακόμη μ' έναν ανεκπλήρωτο μεγάλο έρωτα.
Προσπαθεί κι αυτός, όπως και οι άλλοι ήρωες, να βρει την έξοδο μέσα από τις στοές ενός Λαβύρινθου, που ο ίδιος ακούραστα σκάβει με βοηθό πάντα την ανθρώπινη Σκέψη και Γνώση.
Ο συγγραφέας 
Ο Γιάννης Ευαγγέλου Μπιμπάκης γεννήθηκε στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. 
Σπούδασε μαθηματικά στην Αθήνα και δίδαξε για πολλά χρόνια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 
Ο “Γρίφος” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Πηγή: patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου