Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (JBMO 2023)

Συγχαίρουμε θερμά την ομάδα των νέων που απέσπασε δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια στη φετινή JBMO! Μας γέμισαν με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια.
Πιο συγκεκριμένα, ο Λάζαρος Καραγεωργίου (25 μονάδες) και ο Μιχαήλ Τσουρέκας (19 μονάδες) απέσπασαν αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπερούκας (12 μονάδες) και η Ιωάννα Ζάχου (12 μονάδες) χάλκινο. Ας αναφέρουμε, επίσης, ότι η Λυδία Κράτσα έφτασε πολύ κοντά στο χάλκινο με τις 9 μονάδες που συγκέντρωσε. Τα cutoffs ήταν 10/19/29.
Δουλεύοντας σκληρά και συστηματικά τις τελευταίες πέντε-έξι εβδομάδες, μελετώντας ατελείωτες ώρες εν μέσω απολυτήριων εξετάσεων και παρακολουθώντας το εντατικό πρόγραμμα των online μαθημάτων, έφτασαν σε αυτή την επιτυχία για τους ίδιους και τους γονείς τους, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τη χώρα μας.
Θερμά
συγχαρητήρια
και στα παιδιά της Κύπρου, και ιδιαίτερα στο Φίλιππο Ρουβά για το χάλκινο μετάλλιο, επαναλαμβάνοντας την περσινή του επιτυχία. Θερμά
συγχαρητήρια και στον αρχηγό Στυλιανό Κουζάρη, και τον υπαρχηγό Κωνσταντίνο Κουπάρη, οι οποίοι υπερασπίστηκαν σθεναρά τα γραπτά της Κύπρου.
Αξίζει να τονίσουμε και πάλι πως η συμμετοχή και μόνο σε έναν τέτοιο διεθνή διαγωνισμό είναι τεράστια τιμή και επιτυχία για κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχόμαστε περισσότερες συμμετοχές και διακρίσεις σε όλα τα παιδιά!
Πηγή: FB Achilleas Sinefakopoulos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου