🥛 Πρέπει να ζεστάνετε το γάλα μέσα σε ένα μπιμπερό από την αρχική του θερμοκρασία των 15°C έως τους 25°C. Τοποθετείτε το μπιμπερό σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, το οποίο διατηρείται σε σταθερή θερμοκρασία 100°C.
🔥 Το πάχος και η θερμική αγωγιμότητα του μπουκαλιού είναι τέτοια που ο αρχικός ρυθμός μεταφοράς θερμότητας είναι 85°C ανά λεπτό. Ωστόσο, η μεταφορά θερμότητας είναι ανάλογη με τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του γάλακτος και του νερού.
⏳ Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να φτάσει το γάλα στους 25°C;