Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Να παντρευτείς μαθηματικό;

Ρώτησα δεκάδες συναδέλφους αν θα προτιμούσαν να παντρευτούν τον καλύτερο μαθηματικό στον κόσμο ή τον καλύτερο σκακιστή. Ούτε ένας άνθρωπος δεν επέλεξε τον σκακιστή. 
Ο Jon A. απάντησε: «Επιλέγω τον καλύτερο μαθηματικό. Θα κουραζόμουν γρήγορα να παίζω σκάκι με κάποιον που μπορεί να με νικήσει σε λιγότερες από είκοσι κινήσεις. Θα μπορούσα πιθανώς να έχω πολύ πιο συναρπαστική συζήτηση με έναν μαθηματικό». 
Ο David J. υπέθεσε ότι ο καλύτερος σκακιστής θα είχε ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα περιοδειών, αφήνοντας πολλές νύχτες όπου δεν θα μπορούσε να είναι με τη γυναίκα του. Έτσι, προτίμησε να παντρευτεί τον μαθηματικό. Ωστόσο, αναρωτήθηκε τι θα σήμαινε να είσαι «ο καλύτερος μαθηματικός στον κόσμο». 
Η Edith R. λέει ότι θα προτιμούσε τον μαθηματικό. Ωστόσο, λέει ότι έχει γνωρίσει καλούς σκακιστές και καλούς μαθηματικούς, και «και τα δύο είδη είναι συχνά επιρρεπή σε υψηλούς εγωισμούς και βαρετές ομιλίες. 
Ωστόσο, ενώ οι μαθηματικοί είναι εμμονικοί, είναι γενικά ανοιχτοί, τουλάχιστον περιστασιακά, σε συζητήσεις για άλλα θέματα. Οι μεγάλοι σκακιστές τείνουν να είναι μοναχικά». 
Ο David P. είπε ότι δεν υπάρχουν πολλά να μιλήσουμε στο σκάκι εκτός από ακολουθίες κινήσεων και ιστορικά παιχνίδια.
Aπό το βιβλίο «Passion for Mathematics», Clifford Pickover.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου