Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Δύο μνημεία

Tο Eisatopon Park έχει τη μορφή ενός τέλειου κύκλου διαμέτρου $5$ μιλίων. Υπάρχουν δύο μνημεία στο πάρκο. Για να φτάσετε στο πρώτο μπαίνετε στο πάρκο στο βορειότερο σημείο του και προχωράτε προς τα νότια για ένα μίλι. 
Για να φτάσετε στο δεύτερο μνημείο, από το πρώτο μνημείο, πηγαίνετε δυτικά μέχρι να φτάσετε στην περίμετρο του πάρκου, στη συνέχεια στρίψτε νότια και προχωρήστε για ενάμισι μίλι. 
Πόσο απέχουν μεταξύ τους τα δύο μνημεία;

8 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ο Κανελόπουλος από τα παλιά, ή κάνω κι άλλο λάθος;;😊

      Διαγραφή
    2. Δαμιανέ, ως ευ παρέστης, σε θυμάμαι εξαιρετικό πάντα λύτη / σχολιαστή (και ευτυχή, πριν από μερικά χρόνια, δις πατέρα!). Εύχομαι σε όλες/ους σας τα καλύτερα!
      Παρεμπιπτόντως, Δαμιανός εδώ, Ριζόπουλος εκεί, Στράτος, Papadim παραπέρα, καιρός νομίζω για κανένα reunion party!😉

      Διαγραφή
  2. Ανταποδίδω τις ευχές σε όλη την παρέα! Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο και πλέον σπανίως επισκέπτομαι αυτό το υπέροχο blog και αυτός είναι ο λόγος που έχω εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης παλιότερα θυμάμαι είχε στο κάτω μέρος διάφορες κατηγορίες ώστε να μπορεί ο κάθε επισκέπτης να βλέπει αναρτήσεις πιο σχετικές με τα ενδιαφέροντά του. Τώρα δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση των αναρτήσεων; Με μεγάλη μου χαρά να βρεθούμε όποτε σας φέρει ο δρόμος προς Θεσσαλονίκη! Έχει αρκετές μαθηματικές εβδομάδες, ημερίδες, συνέδρια κτλ προγραμματισμένα για το 2024.Μέχρι τότε εύχομαι "εις το επαναπληκτρολογείν"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς επανήλθες, αγαπητέ Δαμιανέ ! Χρόνια σου πολλά και ευλογημένα για την ονομαστική σου εορτή!
    Η επιθυμία σου για τις ετικέτες ικανοποιήθηκε😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή