Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μαθηματικά και Εκπαίδευση» (ενημέρωση)

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών καλεί να υποβάλουν αίτηση στo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μαθηματικά και Εκπαίδευση» άτομα που ενδιαφέρονται και
κατέχουν ή πρόκειται να αποκτήσουν μέχρι το τέλος του έτους πτυχίο Τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών και Σχολών Επιστημών Αγωγής ή άλλου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.
Τα κριτήρια επιλογής είναι συνέντευξη, γραπτή εξέταση, επίδοση στις προτυχιακές σπουδές, συστατικές επιστολές και λοιπά προσόντα, όπως περιγράφονται στο εδάφιο 4.3 του κανονισμό σπουδών του προγράμματος (math.uoc). Φοιτητές και φοιτήτριες Μαθηματικών με μέσο όρο στην αναλυτική τους βαθμολογία μεγαλύτερο ή ίσο του 8 κατά το χρόνο των εξετάσεων θα γίνονται αυτομάτως δεκτοί στο Πρόγραμμα.
Ημερομηνία γραπτών εξετάσεων: Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, ώρα 10:00-13:00.
Ημερομηνία συνεντεύξεων: Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 (μετά το πέρας των γραπτών εξετάσεων).
Η γραπτή εξέταση και οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δίδεται δυνατότητα συμμετοχής στην εξέταση και στη συνέντευξη διαδικτυακά κατόπιν συνεννόησης. τη γραπτή εξέταση θα εξεταστούν βασικές γνώσεις Απειροστικού Λογισμού, Αναλυτικής Γεωμετρίας και Θεωρίας Συνόλων, καθώς και Διδακτικής των Μαθηματικών. Στο Παράρτημα Α δίδεται ενδεικτικά η ύλη των μαθημάτων "Απειροστικός Λογισμός Ι", "Αναλυτική Γεωμετρία και Μιγαδικοί Αριθμοί" και "Θεμέλια των Μαθηματικών", από την οποία θα επιλεγούν τα θέματα της εξέτασης. Το μεγαλύτερο μέρος της παραπάνω ύλης βρίσκεται και στα Σχολικά εγχειρίδια. Η συνέντευξη θα είναι ολιγόλεπτης διάρκειας και θα αφορά στους στόχους και τα ενδιαφέροντα των υποψηφίων.
Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης: math.uoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου