Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Άτυχοι περιπατητές

Ένα αεροπλάνο που μετέφερε μια ομάδα περιπατητών σε πτήση στα βουνά συνετρίβη. Έχουν πολλά τρόφιμα και νερό, αλλά όλες οι συσκευές επικοινωνίας τους έχουν καταστραφεί. Επίσης, αρκετοί από αυτούς έχουν χάσει τις μπότες τους και δεν μπορούν να περπατήσουν καμία απόσταση. Θέλουν να στείλουν κάποιον στο πλησιέστερο χωριό που απέχει οκτώ μέρες από το σημείο της συντριβής. 
Ένα άτομο μπορεί να μεταφέρει μόνο πέντε ημέρες τροφής και νερού. Πόσοι πρέπει να φύγουν από το σημείο της συντριβής ώστε τουλάχιστον ένα άτομο να φτάσει με ασφάλεια στο χωριό; Κάθε άτομο πρέπει να επιβιώσει (άρα ο καθένας πρέπει είτε να φτάσει στο χωριό, είτε να επιστρέψει στο σημείο της συντριβής χωρίς να ξεμείνει από φαγητό και νερό). 
Περιγράψτε πώς θα κάνουν το ταξίδι.

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα!

    4 περιπατητές χρειάζονται.

    Θα κάνουν πρώτα μία μέρα όλοι μαζί και θα φάνε τροφές μιας μέρας. Ο τέταρτος θα δώσει μιας μέρας τροφή στους υπόλοιπους τρεις και θα γυρίσει πίσω. Μετά θα κάνουν μία ακόμα μέρα όλοι μαζί και ο τρίτος θα δώσει τροφές μιας μέρας στους υπόλοιπους 2 και θα γυρίσει πίσω. Μετά οι δύο που περίσσεψαν θα κάνουνε μία ακόμα μέρα μαζί και στη συνέχεια ο δεύτερος θα δώσει τροφή μιας μέρας στον πρώτο και θα γυρίσει πίσω. Και έτσι ο πρώτος θα έχει τροφές πέντε ημερών και πέντε μέρες μπροστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή