Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

ΓΡΙΦΟΣ: Ανθρωποκυνηγητό

Δεκαέξι σπηλιές βρίσκονται στη σειρά, η μία μετά την άλλη. Ο σερίφης Μεγαλοφρύδης γνωρίζει ότι ένας ληστής, ο Φευγάτος Τζο, κρύβεται σε μία από τις σπηλιές. 
Ο σερίφης γνωρίζει επίσης ότι οι φίλοι του Φευγάτου Τζο τον έχουν συμβουλέψει να μετακινείται κάθε νύχτα στη διπλανή σπηλιά, είτε δεξιά είτε αριστερά. Ο σερίφης και οι βοηθοί του μπορούν να ερευνήσουν μόνο μία σπηλιά κάθε μέρα.
Αν αρχίσουν να ερευνούν τις σπηλιές την πρώτη Μαΐου, θα συλλάβουν τον κακοποιό πριν το τέλος του Μαΐου;
Περιοδικό Quantum

2 σχόλια:

  1. Αριθμούμε τις σπηλιές από το 1 ως το 16 και θεωρούμε ότι οι άρτιες σπηλιές έχουν λευκό χρώμα και οι περιττές μαύρο. Αρχίζουμε από τη 16 , μετακινούμαστε προς τα κάτω μία-μία και αν ο Τζο είναι σε άρτια-λευκή σπηλιά θα συναντηθούμε το πολύ σε 15 ημέρες(αν δε συναντιόμαστε κάποια στιγμή θα έπρεπε να είμαστε σε διπλανές σπηλιές. Αυτό δε γίνεται, διότι θα έπρεπε πάντα να είμαστε σε σπηλιές με το ίδιο χρώμα).Αν ο Τζο είναι σε περιττή σπηλιά ,τότε όταν θα είμαστε στη σπηλιά 2, ο Τζο θα είναι στην 1 ή σε περιττή σπηλιά. Αρχίζουμε πάλι από τη 16 με τον ίδιο τρόπο και έτσι και ο Τζο θα είναι σε σπηλιά με το ίδιο χρώμα ( αφού όταν είμαστε στη 16 θα είναι και ο Τζο σε άρτια σπηλιά).Άρα χρειαζόμαστε το πολύ άλλες 15 ημέρες. Επομένως χρειαζόμαστε συνολικά το πολύ 30 ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή