Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας - Διαβάστε τι έγραψαν οι μαθηματικοί της Κρήτης για τη φιλοξενία τους στην μαγική Καστοριά

Από τη μαγική Καστοριά στην «Ενωμένη» Κρήτη με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε προχθες τις εργασίες του το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Στη μαγευτική Καστοριά που φιλοξένησε εκατοντάδες μαθηματικούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, έδωσαν δυνατό παρόν και τα τρία παραρτήματα του νησιού μας.
Η συμμέτοχη των μαθηματικών από Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς την σκυτάλη για την διοργάνωση του 33ου Συνεδρίου αναλαμβάνει φέτος η Κρήτη.

Εξού και κατά την καθιερωμένη επίσημη δεξίωση που διοργάνωσε το παράρτημα της Καστοριάς, η Κρήτη είχε την τιμητική της. Το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε με Ερωτόκριτο από τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη και έκλεισε με Πεντοζάλη που χόρεψε τοπικό χορευτικό συγκρότημα και οι κρητικοί μαθηματικοί.
680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com283902kriti_4_573_382_s.jpg
Είχαν προηγηθεί, εξαιρετικές παρουσιάσεις, διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια σε ένα άριστα οργανωμένο τριήμερο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισίωναν ξεναγήσεις στην γραφική πόλη της Καστοριάς και των αξιοθέατων της, υπενθυμίζοντας σε όλους, πως σε καιρούς οικονομικής ύφεσης, ο επιστημονικός τουρισμός αποτελεί ελπίδα τοπικής ανάπτυξης αλλά και εμβάθυνση της γνώσης μας για την όμορφη μας χώρα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Κρήτης, έχει ήδη σταθεί αρωγός της συγκρητικής αυτής προσπάθειας για την φιλοξενία του 33ου συνεδρίου το 2016 στα Χανιά, αλλά και για ένα πλήθος επιπλέον δράσεων με βάση την εκπαίδευση και την αγάπη για της επιστήμη των Μαθηματικών.
Μιχάλης Περάκης
Πρόεδρος Ε.Μ.Ε. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου