Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Χρυσό σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στην 8η Μαθηματική Ολυμπιάδα SEEMOUS 2014

Στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών SEEMOUS 2014, που διεξήχθη στην πόλη του Ιασίου της Ρουμανίας, η εξαμελής ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών κατέκτησε ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.
Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου της Ρουμανίας από 5 έως 9 Μαρτίου 2014.
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που διακρίθηκαν είναι:
Χρυσό μετάλλιο:
Ιωάννης Τσόκανος
Αργυρά μετάλλια:
Ανδρέας Κωστακιώτης
Μαρία-Χριστίνα βαν ντερ Βέιλε
Χάλκινα μετάλλια:
Ιωάννης Βαξεβανάκης
Γεωργία Σούλη
Η ομάδα των 6 φοιτητών, η οποία επελέγη κατόπιν εξετάσεων, προετοιμάστηκε για το διαγωνισμό με ειδικά σεμινάρια για ένα έτος από τους καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών Δημήτρη Γεωργίου, Ιάκωβο Βαν ντερ Βέιλε, Σταύρο Κουρούκλη καθώς και από τον περσινό χρυσό Ολυμπιονίκη, τριτοετή φοιτητή Σπυρίδωνα Κακαρούμπα.
Οι έξι φοιτητές συνοδεύθηκαν στο Ιάσιο από τους Δημήτρη Γεωργίου (Team Leader), Ιάκωβο βαν ντερ Βέιλε (Deputy Team Leader) και Σπυρίδωνα Κακαρούμπα (Observer του Διαγωνισμού).
Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης, δήλωσε: «Συγχαίρω τους Καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών, το Τμήμα Μαθηματικών στο σύνολό του και τους φοιτητές που έκαναν όλους υπερήφανους.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών για άλλη μια φορά απέδειξε ότι έχει και το προσωπικό και τους φοιτητές, ώστε να προάγει την αριστεία”.
Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου