Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κοινωνική προσφορά της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία εορτάζει τα 30χρονά της στηρίζοντας τους μαθητές που επηρεάζονται από την οικονομική κρίση.
Σχέδιο δωρεάν στήριξης μαθητών στο μάθημα των μαθηματικών
Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία επεξεργάζεται σχέδιο δωρεάν στήριξης μαθητών στο μάθημα των μαθηματικών το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει με τη νέα σχολική χρονιά, από τον Σεπτέμβρη του 2013.
Το πρόγραμμα δεν θα αποτελείται από μαθήματα διδασκαλίας σε ομάδες αλλά ατομική στήριξη σε μαθητές οι οποίοι θα δηλώνουν ενδιαφέρον και θα τους δίνεται πρόγραμμα συνάντησης για περιόδους μιας ώρας κάθε φορά.
Ο μαθητής θα πρέπει να έρχεται προετοιμασμένος με απορίες , δηλαδή δεν θα γίνεται μάθημα σε συγκεκριμένη ενότητα αλλά ο μαθητής θα βοηθείται σε απορίες και δυσκολίες που δηλώνει στον εκπαιδευτικό που θα τον βοηθά.
Ανάλογα με τη ζήτηση θα γίνεται και η ανάλογη κατανομή για τον αριθμό των ωρών που θα μπορεί να πάρει στήριξη ο κάθε μαθητής.
Σε αρχικό στάδιο η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία θα υποστηρίξει μαθητές των τάξεων της Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου και σε κατοπινό στάδιο θα εξεταστεί η δυνατότητα για άλλες τάξεις. Γίνεται προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα να προσφέρεται σε όλες τις πόλεις και ακόμη στην ύπαιθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου