Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

▪ Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών - IMC 2012

Η Κύπρος με πολλές διακρίσεις στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών για μαθητές κάτω των 16 ετών που πραγματοποιήθηκε στη Taiwan από 25-29 Ιουλίου 2012 
Η Κύπρος με δύο ομάδες , μία με 4 μαθητές κάτω των 13 ετών και μία με 4 μαθητές μεταξύ 13-16 συμμετείχε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών IMC2012 που οργανώθηκε στη Ταιβάν από 25-29 Ιουλίου 2012. Η Κυπριακή αποστολή συνοδευόμενη με τρείς συνοδούς μαθηματικούς εκ μέρους της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας εξασφάλισε συνολικά 2 αργυρά μετάλλια, 2 χάλκινα μετάλλια, 3 επαίνους, μία Πρώτη θέση στο ομαδικό τριών μαθητών, μία Πρώτη θέση στον όμιλο που συμμετείχε η ομάδα των κάτω των 13 ετών και Τρίτη θέση στον όμιλο που συμμετείχε η ομάδα των 13-16 ετών. Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 30 χώρες με 65 ομάδες.
Οι μαθητές που πέτυχαν Αργυρό μετάλλιο στο επίπεδο κάτω των 13 ετών (Stage II) είναι οι Στυλιανού Στέλιος και Οικονόμου Ανδρέας και με Χάλκινο μετάλλιο ο Πελεκάνος Άγγελος.
Οι ομάδα μαθητών που πέτυχαν πρώτη θέση στον όμιλο τους ήταν οι Στυλιανού Στέλιος, Οικονόμου Ανδρέας, Πελεκάνος Άγγελος και Δημοσθένους Ναυσικά.
Στο ομαδικό τριών μαθητών οι Στυλιανού Στέλιος, Οικονόμου Ανδρέας, Πελεκάνος Άγγελος εξασφάλισαν την Πρώτη θέση.
Στο επίπεδο 13-16 ετών (Stage III) ο μαθητής Σταύρου Ανδρέας εξασφάλισε Χάλκινο μετάλλιο ενώ έπαινο εξασφάλισαν οι Μαραγκός Δημήτρης, Ελευθερίου Γιώργος και Σωτηρίου Ανδρέας. Οι τέσσερεις μαθητές πήραν Τρίτη θέση στον όμιλο τους.
Οι συνοδοί μαθηματικοί ήταν ο Σάββας Τιμοθέου, Σούλα Ηρακλέους και Ανδρέας Σαββίδης.
Σχετικά ρεπορτάζ για την επιτυχία των μαθητών της Κυπριακής αποστολής στη Ταϊβάν μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία
Λευκωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου