Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

▪ Πιο έξυπνη από τον Αϊνστάιν

H 11χρονη Victoria Cowie μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι πιο ευφυής από τον Albert Einstein, τουν Stephen Hawking και τον Bill Gates. Στο τεστ iQ που υπεβλήθη από την εταιρεία MENSA είχε επίδοση 162 ενώ στο ίδιο τεστ η επίδοση του Albert Einstein ήταν 160.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Sigmund Freud είχε δείκτη νοημοσύνης 156, ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης 145, και η υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον 140. Ο μέσος όρος για τους κοινούς ανθρώπους είναι γύρο στο 100.
Οι ιδιοφυίες συνήθως έχουν μεγάλες επιδόσεις σε ένα θέμα, αλλά η 11χρονη Victoria διαπρέπει σχεδόν σε όλα. Στις γλώσσες, στη μουσική, στα μαθηματικά, στις νέες τεχνολογίες...παράλληλα κάνει ότι κάνουν όλα τα κορίτσια της ηλικίας της. Είναι φανατική fun της τραγουδίστριας Lady Gaga, παίζει ποδόσφαιρο και απολαμβάνει τα παιχνίδια με τις φίλες της.
Μετά απ΄αυτά τα εκπληκτικά ομολογουμένως αποτελέσματα, η Victoria θεωρείται η πιο έξυπνη απ΄όλους τους Βρετανούς πολίτες. Ή ίδια βέβαια δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη μοναδικότητα της: «όταν έμαθα τ΄αποτελέσματα δεν το περίμενα. Είναι πολύ τιμητικό να με συγκρίνουν με τόσο μεγάλα μυαλά!».
Ήδη τέσσερα μεγάλα σχολεία της έχουν προσφέρει υποτροφία, ενώ η Victoria σκοπεύει μεγαλώνοντας να ασχοληθεί με την επιστήμη και τα πειράματα, αφού αγαπά πολύ τη βιολογία: «Μ΄αρέσουν τα puzzle και οι γρίφοι» λέει η ταλαντούχα μικρή, που κατά τ΄αλλα αποτελεί ένα απόλυτα φυσιολογικό παιδί: «Μ΄αρέσει η ηθοποιϊα και ο χορός. Παίζω διάφορα μουσικά όργανα και πηγαίνω για κολύμπι».
Πηγή: politis-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου