Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

▪ Άθροισμα 26

Να τοποθετήσετε τους αριθμούς από το 1 έως το 12 στις κορυφές του παρακάτω σχήματος, έτσι ώστε το άθροισμα τους σε κάθε γραμμή να είναι 26. Παρακάτω βλέπετε ένα λανθασμένο παράδειγμα, στην αριστερή κάθετη γραμμή το άθροισμα των αριθμών είναι 1 + 2 + 12 + 11 = 26, αλλά στην γραμμή 9 + 2 + 10 + 7 = 28.
Μπορεί να σας φανεί εύκολο στην αρχή, αλλά θα διαπιστώσετε ότι είναι αρκετά πολύπλοκος γρίφος.

4 σχόλια:

  1. Σωκράτη, πράγματι είναι πολύπλοκη η διαδικασία του "στησίματος" ενός Μαγικού Άστρου, εάν δεν γνωρίζεις το τύπο εξαγωγής της μαγικής σταθεράς, που στο συγκεκριμένο είναι ο αριθμός 26.
    Εξάλφα, ή Σφραγίδα του Σολομώντα, ή Άστρο του Δαυίδ, Εξάγραμμα, ή Ιουδαϊκός Σταυρός, σύμβολο των Ισραηλιτών. Ένα σχήμα τόσο σημαντικό στην ιστορία του αποκρυφισμού καιτων δεισιδαιμονιών, όσο και το Πεντάγραμμα. Το Εξάγραμμα, το σχήμα που αποτελείται από 6 γραμμές με τη μορφή δύο ίσων ισόπλευρων τριγώνων που είναι τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, περί του κοινού αυτών κέντρων, σαν άστρο με 6 ακτίνες, ή σαν 6 «Α» κεφαλαία. Γι’ αυτό καλείται και Εξάκτινο Άστρο. Στον αποκρυφισμό είναι σύμβολο του μακρόκοσμου και παρίστανε την ένωση της φωτιάς με το νερό. Το ένα ισόπλευρο τρίγωνο είναι κόκκινο ή μαύρο και το άλλο μπλε ή άσπρο, έτσι που η αντίθεση των χρωμάτων στη μορφή του φλογοβόλου να δείχνει τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην ενιαία φύση και τις εκδηλώσεις της, τους δεσμούς που συνοδεύουν το αρχέτυπο προς το κόσμο των πλασμάτων, το αγαθό με το κακό. Εξαιτίας των ιδιοτήτων του αυτών, το Εξάγραμμα αποτέλεσε από τους αρχαιότερους χρόνους το σύμβολο διαφόρων θεοτήτων (π.χ. Αφροδίτη, Βισνού κ.λ.π.), καθώς επίσης το έμβλημα διαφόρων φιλοσοφικών και θρησκευτικών συστημάτων. Στον Μασωνισμό π.χ. το σύμπλεγμα του αναποδογυρισμένου Γνώμονα και του Διαβήτη, που συμβολίζουν τη δημιουργία του Σύμπαντος από τον Μέγα Αρχιτέκτονα, σχηματίζει το Εξάγραμμα. Στο θρησκευτικό Ιπποτικόν Τάγμα των Ναϊτών ή Ιππότες του Αγίου Ανδρέα ή Πτωχοί Ιππότες του Χριστού και του Ναού τουΣολομώντα, (Ιδρύθηκε το 1118 μ.Χ. για την προστασία των χριστιανών προσκυνητών, που μετέβαιναν για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, απο τους Σαρακινούς.),είχαν προσαρμόσει το σταυρό του Αγίου Ανδρέα στον Εξάκτινο Αστέρα. Από αρχιτεκτονική άποψη το Εξάλφα το συναντούμε σχεδιασμένο στα παράθυρα ή στους ρόδακες των μητροπόλεων που συμβολίζει τις 6 ιδιότητες του Θεού
    Λύση:
    1+8+7+10=26
    1+11+12+2=26
    2+5+9+10=26
    4+8+11+3=26
    3+12+5+6=26
    4+7+9+6=26
    Βάσει του τύπου:
    Σ=[(α+τ)*ω*ν]/ω/χ/1 --> Σ=[(α+τ)*ω*ν]/ω*χ
    βρίσκουμε τη Μαγική Σταθερά κάθε πλευράς του εξαγόνου
    Σ(Μ ) = Μαγική Σταθερά.
    α = Ο πρώτος όρος.
    τ = Ο τελευταίος όρος.
    ω = Η αναφορά του αυτού αριθμού σε δύο διασταυρούμενες γραμμές.
    ν = Το πλήθος των όρων του Μαγικού Άστρου.
    χ = Η τάξη του Μαγικού Άστρου (Ανάλογα με τις κορφές που έχει).
    Υπολογισμός της πρώτης ανωτέρω σειράς:
    Σ=[(α+τ)*ω*ν]/ω*χ --> Σ=[(1+12)*2*12]/2*6 -->
    Σ=13*24/12 --> Σ=13*2=26 ο.ε.δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπλήρωμα:
    Επίσης στο άστρο του Δαυίδ,το ιερό σύμβολο των Εβραίων, έχουμε τη μαγική σταθερά 7, λόγω του ότι ο αριθμός 7 για τους Εβραίους συμβολίζει την αρτιότητα και τη θεία ευλογία, αθροίζοντας τις κορυφές του εξαγώνου ανά ζεύγος: 6+1=7, 5+2=7, 3+4=7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τ' ανωτέρω προέρχονται απο το βιβλίο που έχω γραψει σχετικά με τα Μαγικά Τετράγωνα και τα Μαγικά Άστρα με τίτλό:
    "Μαγικά Τετράγωνα και Μαγικά Άστρα - Ιστορική Αναφορά",Αθήνα 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια διόρθωση στη λύση.
    Εκ παραδρομής έγραψα "Υπολογισμός της πρώτης ανωτέρω σειράς:", αντί "Υπολογισμός της δεύτερης ανωτέρω σειράς:"

    ΑπάντησηΔιαγραφή