Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

SEEMOUS 2023: Διάκριση για το Τμήμα Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α.

Το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε με τετραμελή ομάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών SEEMOUS, που έγινε στη Struga της Βόρειας Μακεδονίας από 7 ως 12 Μαρτίου 2023.
Η επίδοση της ομάδας ήταν ως εξής:
Γιαννακάρας Δημήτριος, αργυρό μετάλλιο
Εμμανουήλ Δημήτριος, αργυρό μετάλλιο
Χαραλάμπους Ιωάννης, αργυρό μετάλλιο
Παπανικολάου Νικόλαος, συμμετοχή

Συνοδός της ομάδας ήταν ο βραβευμένος στο παρελθόν μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών Νίκος Γκούμας.

Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής της ομάδας καλύφθηκαν από το ΕΚΠΑ και χορηγία της εταιρείας EY. Η ΕΥ, πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, συνέβαλε ενεργά ώστε οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν σε βάθος τις δυνατότητές τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να λάβουν πολύτιμη εμπειρία και προσλαμβάνουσες παραστάσεις που θα τους βοηθήσουν στη συνέχιση των σπουδών τους και την επαγγελματική τους εξέλιξη στο μέλλον.

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (Southeastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός για πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ξεκίνησε το Ακαδημαϊκό Έτος 2006-2007. Οι φοιτητές διαγωνίζονται για 5 ώρες σε τέσσερα προβλήματα πάνω την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική, Θεωρία Αριθμών. Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές από Καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών και από μεγαλύτερους φοιτητές που έχουν διακριθεί στο παρελθόν σε διαγωνισμούς Μαθηματικών.

Το Tμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ έχει παράδοση σε επιτυχίες σε φοιτητικούς διαγωνισμούς από την αρχή του θεσμού, ενώ από το 2010 και μετά είχε συνεχή παρουσία με χρυσά μετάλλια και πρώτες θέσεις. Το Τμήμα προσελκύει κάθε χρόνο έναν σημαντικό αριθμό από φοιτητές οι οποίοι έχουν πάθος, αγάπη και ικανότητες για Μαθηματική έρευνα. Οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν τις σπουδές τους, με πλήρη υποτροφία, στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.
SEEMOUS

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 και αποκτά σιγά σιγά όλο και μεγαλύτερο κύρος στους μαθηματικούς κύκλους. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική και Θεωρία Αριθμών.

Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές, υπό την εποπτεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, στα οποία οι φοιτητές ενημερώνονται επίσης για τους όρους συμμετοχής. Το κύριο βάρος στην προετοιμασία αυτή έχουν αναλάβει (τα τελευταία 5 έτη) μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο τέλος των μαθημάτων γίνεται Πανελλήνιος Διαγωνισμός για την επιλογή της εξαμελούς Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας. Αν και στους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν μόνον πρωτοετείς ή δευτεροετείς φοιτητές, τα μαθήματα προετοιμασίας είναι ανοικτά για κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου