Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Τουρνουά πινγκ πονγκ

Ο Μιχάλης, ο Θανάσης και ο Στράτος παίζουν ένα τουρνουά πινγκ πονγκ. Κατά τη διάρκεια κάθε παιχνιδιού, δύο αγόρια παίζουν μεταξύ τους και το ένα ξεκουράζεται. 
Στο επόμενο παιχνίδι το αγόρι που έχασε ένα παιχνίδι πηγαίνει να ξεκουραστεί και το αγόρι που ξεκουραζόταν παίζει τον νικητή. Μέχρι το τέλος του τουρνουά, ο Μιχάλης έπαιξε συνολικά $10$ παιχνίδια, ο Θανάσης έπαιξε $15$ παιχνίδια και ο Στράτος έπαιξε $17$ παιχνίδια.
Ποιος έχασε το δεύτερο παιχνίδι;

4 σχόλια:

 1. Έστω ότι ο Μιχάλης έπαιξε y φορές με Στράτο και 10-y με Θανάση. Τότε, ο Θανάσης έπαιξε 10-y φορές με Μιχάλη και y+5 με Στράτο. Οπότε, ο Στράτος y φορές με Μιχάλη και y+5 με Θανάση, συνεπώς 2y+5=17 κι έτσι y=6. Άρα:
  Τα ματς Μιχάλης -Θανάσης ήταν 4
  Τα ματς Μιχάλης-Στράτος ήταν 6
  Τα ματς Θανάσης-Στράτος ήταν 11
  Ποιος έχασε το δεύτερο παιχνίδι; Θα το σκεφτώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παίχτηκαν (10+15+17)/2=21 παιχνίδια.
  Ο Μιχάλης ξεκίνησε κουρασμένος και ξεκουραζόταν στα 1ο, 3ο,..,21ο και αγωνιζόταν υποχρεωτικά στα 2ο, 4ο,,..,20ό
  Στο 2ο έπαιξε κι έχασε, για να ξεκουραστεί λιγάκι🎃.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θανάση, το ξέρω ότι έχασε ο Μιχάλης στο δεύτερο (το είχα βρει), αλλά το άφησα ως υπονοούμενο !😉

   Διαγραφή
  2. Το δυστύχημα ήταν ότι ο Μιχάλης μπορούσε να ξεκουράζεσαι μόνο παιχνίδι παρά παιχνίδι, αλλά εκείνος το τερμάτισε, αφού σε περισσότερα από 11 δεν θα μπορούσε να ξεκουράζεται. Αγωνίστηκε 10 φορές υποχρεωτικά και έκατσε να τις χάσει όλες .. Fair play πρωταθλητής, σου λέει μετά ο Στράτος. Πείτε μου ειλικρινά, έχει άδικο ο Θανάσης που λέει στημένο το τουρνουά;;😄

   Διαγραφή