Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Πότε θα τελειώσει αυτός ο μεσαίωνας των μαθηματικών;

 Του Γιώργου Παπαγεωργίου 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κοινότητα των μαθηματικών βάλλεται παντοιοτρόπως και οι τελικοί αποδέκτες αυτών των χτυπημάτων δυστυχώς είναι οι μαθητές. Έτσι:
1. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης διδάσκουν τα μαθηματικά του γυμνασίου τόσοι πολλοί καθηγητές άλλων ειδικοτήτων. (άραγε ποια επάρκεια μαθηματικών λαμβάνει κάποιος στα ΤΕΙ πληροφορικής;)
2. Στα μαθηματικά προσανατολισμού της β’ λυκείου οι ώρες διδασκαλίας μειώθηκαν κατά 33%, χωρίς να μειωθεί αντίστοιχα η διδακτέα ύλη.
3. Καταργήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις στην Άλγεβρα και στη Γεωμετρία της Β΄ λυκείου (Το ρητό «Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως» πάει περίπατο!)
4. Αφαιρέθηκαν οι Μιγαδικοί Αριθμοί στη Γ’ λυκείου και αυτομάτως αποκόπηκαν τα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Β’ Λυκείου…..άκουσον, άκουσον…..από αυτά της Γ΄!
5. Για τους υποψήφιους των ιατρικών σχολών, τα μαθηματικά δεν αποτελούν πανελλαδικό μάθημα εξέτασης και από φέτος ούτε καν μάθημα διδασκαλίας. Δηλαδή το κατεξοχήν μάθημα κρίσης, οξυδέρκειας, παρατηρητικότητας δεν αποτελεί πλέον φίλτρο αξιολόγησης στους καλύτερους μαθητές – υποψήφιους των πιο υψηλόβαθμων σχολών των θετικών επιστημών.
6. Από το νέο σχολικό έτος τα μαθηματικά θα διδάσκονται ίσες ώρες (7) με όλα τα μαθήματα, όπως κοινωνιολογία, πληροφορική, αρχές οικονομίας, ιστορία, βιολογία κ.λ.π. Μάλλον μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως!!!!!
Επίσης:
• Πολλαπλασιάστηκαν τα ποσοστά των εισακτέων από τα ΕΠΑΛ στις υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ. Πόσο άδικο για τα παιδιά να διαγωνίζονται με διαφορετική ύλη και θέματα για τις ίδιες θέσεις;
• Εξισώνονται τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ!!!! (Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του. Μαθητές που εισήχθησαν άλλοι με 7000 και άλλοι με 18000 μόρια θα πάρουν ισότιμα πτυχία!!!!)
Αν φίλοι μου ζω σε όνειρο ξυπνήστε με γιατί υποφέρω. Αν πάλι όχι, τότε ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! 
Με εκτίμηση

Γιώργος Παπαγεωργίου
Καθηγητής Μαθηματικών 18ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

ΥΓ. Ψήγματα ελπίδας η κοσμοσυρροή στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρίας στα Δημοτικά(Ε’ και ΣΤ’) το Σάββατο 1/6/2019. Γιατί οι γονείς, η κοινωνία , τα παιδάκια, αναγνωρίζουν το μεγαλείο των μαθηματικών και θέλουν να συμμετέχουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, και το κυριότερο …….. θέλουν να διακριθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου