Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Είστε genius?

3 σχόλια:

  1. Σε κάθε σειρά στο πρώτο μέλος πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό με τον ευατό του τρεις φορές και προσθέτουμε τον ίδιο μια φορά.
    1=02 ---> [(1*1*1)+1]=1+1=2
    2=10 ---> [(2*2*2)+2]=8+2=10
    3=30 ---> [(3*3*3)+3]=27+3=30
    4=68 ---> ](4*4*4)+4]=64+4=68
    5=? ---> [(5*5*5)+5]=125+5=130 (?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ παραδρομής ξέχασα να γράψω:
      Σε κάθε σειρά στο πρώτο μέλος πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό με τον ευατό του τρεις φορές και προσθέτουμε τον ίδιο μια φορά,.οπότε προκύπτει ο αριθμός του δεύτερου μέλους.

      Διαγραφή
  2. 1*(1+1)=1*2=2
    2*(2+3)=2*5=10
    3*(5+5)=3*10=30
    4*(10+7)=4*17=68
    5*(17+9)=5*26=130

    ΑπάντησηΔιαγραφή