Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση σχετικά με την υποβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας - Συλλογή υπογραφών

Τα Διευθύνοντα Μέλη του mathematica.gr υπογράφουν την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την υποβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας.
Η ανακοίνωση κινείται σε δύο κύριους άξονες:
- Την επικείμενη μείωση της ύλης στα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου και συγκεκριμένα την αφαίρεση του κεφαλαίου που αφορά τους Μιγαδικούς αριθμούς (άρα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ εξαφάνιση της Άλγεβρας τη στιγμή κατά την οποία στο σχολικό βιβλίο υπάρχουν δύο κεφάλαια Άλγεβρας) καθώς και τη μείωση της ύλης της ενότητας που αφορά τη Συνάρτηση ολοκλήρωμα.

- Το γεγονός ότι με το νέο σύστημα θα εισάγονται στις Σχολές Υγείας ή στις Παιδαγωγικές Ακαδημίες υποψήφιοι που δε θα έχουν το απαιτούμενο Μαθηματικό υπόβαθρο, κάτι που είναι απαραίτητο για τις σπουδές, αλλά και για την άσκηση του επαγγέλματός τους. 

Καλούμε τα μέλη του mathematica.gr και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να ενώσει, αν συμφωνεί, τη φωνή του με τη δική μας υπογράφοντας την παραπάνω ανακοίνωση. Αρκεί να το κάνει επώνυμααναφέροντας την ιδιότητά του και μία σύντομη πρόταση: "Υπογράφω την παραπάνω ανακοίνωση. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, Μαθηματικός" 

Η ανακοίνωση και ο παρόν σύνδεσμος θα κοινοποιηθούν σε όλα τα μέλη του mathematica.gr, στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο Υπουργείο Παιδείας, στον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κουράκη, στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, στους σχολικούς συμβούλους Μαθηματικών καθώς επίσης και σε Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Περιεχομένου.

Φυσικά η ανακοίνωση μπορεί να αναδημοσιευθεί σε οποιοδήποτε άλλη ιστοσελίδα, blog, κτλ προκειμένου να λάβουν γνώση για αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου