Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Cogito ergo ridere

$1.$ Τρεις φίλοι, ένας θεωρητικός φυσικός, ένας μηχανικός κι ένας στατιστικολόγος πάνε για κυνήγι. Ξάφνου μπροστά τους στα 300 μέτρα βλέπουν ένα υπέροχο ελάφι. Ο φυσικός βγάζει μολύβι και χαρτί και υπολογίζει ταχύτητα σφαίρας ,γωνίες, εξισώσεις τροχιάς κι όλα τα σχετικά, υποθέτει μηδενική αντίσταση από τον αέρα... σηκώνει το όπλο υπό μια γωνία και πυροβολεί. Η σφαίρα πέφτει δέκα μέτρα μπροστά από το ελάφι.
Ο μηχανικός παίρνει έτοιμους τους υπολογισμούς τού φυσικού, προσθέτει έναν διορθωτικό συντελεστή για την αντίσταση του αέρα (που βρήκε φυσικά στο Beton-Kalender...) σηκώνει το τουφέκι υπό ελαφρώς μεγαλύτερη γωνία και πυροβολεί. Η σφαίρα πέφτει δέκα μέτρα πίσω από το ελάφι. Ο στατιστικολόγος αναφωνεί θριαμβευτικά: "-Το πετύχαμε!!"

$2.$ Λέει η φοιτήτρια του Μαθηματικού στο συμφοιτητή φίλο της:
        -Aς κάνουμε κάτι απαγορευμένο απόψε αγάπη μου!
       - Τι; Να διαιρέσουμε με το μηδέν;

$3$. O Ντεκάρτ (Καρτέσιος) τα πίνει σε ένα μπαρ στην Αγγλία. Έχει αδειάσει το ποτήρι του και είναι         σκεφτικός. Ο μπάρμαν τόν ρωτάει: 
        - Θα θέλατε άλλο ένα ποτό, σερ;
        Ντεκάρτ: - hmm... I think not! ...και ΠΟΥΦ! εξαφανίζεται!

$3.$ Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που δεν ξέρουν τίποτα για τα φράκταλ κι εκείνοι που νομίζουν πως υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Aυτοί που δεν ξέρουν τίποτα για τα φράκταλ κι εκείνοι που νομίζουν πως υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου