Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μαθηματικοί Διαγωνισμοί 2: Ασκήσεις – Συνοπτική θεωρία, των Χ. Στεργίου και Σ. Μπραζιτίκου

Κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο για μαθητικούς διαγωνισμούς με συγγραφείς τους αγαπητούς φίλους Μπάμπη Στεργίου και Σιλουανό Μπραζιτίκο. 
Mathimatika_diagonismous_2_[2...
Και οι δύο ασχολούνται πολλά χρόνια με τους μαθηματικούς διαγωνισμούς (ο Σιλουανός είναι και Ολυμπιονίκης Μαθηματικών) και γνωρίζουν όσο λίγοι πως πρέπει να γίνει μιά σωστή προετοιμασία, για να ανταποκριθεί με επιτυχία ο μαθητής στη δυσκολία των προβλημάτων των διαγωνισμών αυτών. Καλοτάξιδο!
Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου:
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές που παρουσιάζουν ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά και θέλουν από τώρα να θεμελιώσουν ένα ισχυρό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων, με απώτερο σκοπό να πραγματοποιήσουν με επιτυχία ανώτερες σπουδές στις θετικές επιστήμες. 
Βασική αφορμή και ισχυρό κίνητρο για σοβαρή και πιο συστηματική ενασχόληση με τα Μαθηματικά είναι η συμμετοχή στους διαγωνισμούς «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, αλλά και στους εθνικούς διαγωνισμούς επιλογής των μαθηματικών ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς, που είναι η «Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών» και η «Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου